Zwemles
Home
Enith Brigitha
Nieuws
Foto's
Zwemles
Aquajoggen
Weekplanning
Gastenboek
Enith Brigitha geeft inmiddels 15 jaar zwemles op Curaçao, nadat ze in Nederland ook al een aantal jaren zwemles gaf. Zwemles is natuurlijk in de eerste instantie belangrijk om te voorkomen dat kinderen en volwassenen verdrinken en bovendien erg gezond. Zwemmen is een van de weinige sporten zonder blessures. Daarnaast wil Brigitha laten zien dat zwemmen en – voor kinderen – in het water spelen ook erg leuk kan zijn. Sinds 2008 is de zwemschool officieel een "erkend opleidings- en exameninstituut internationale zwemdiploma’s". De methode en de diploma’s zijn dus internationaal erkend. Informatie hierover staat ook op de site van de Nationale Raad van Zwemscholen, waar Zwemschool Enith Brigitha deel van uitmaakt.
 
Baby/PeutersKleutersZwemdiploma AZwemdiploma BZwemdiploma CZwemvaardighedenZwemmend reddenSnorkelenVolwassenen

Baby/Peuters (tot 4 jaar)

Zwemmen voor baby's en peuters draait bij Zwemschool Enith Brigitha vooral om kennismaking en watergewenning voor de allerkleinsten en zelfredzaamheid voor de peuters tot vier jaar. Baby’s leren op een speelse leuke manier dat ze niet bang hoeven te zijn voor water en de peuters leren al zwemmen drijfmiddelen zoals kurken of bandjes. Ze beginnen met zitten in het water en vallen in het water en bouwen dan via springen in het water de kracht op voor het zwemmen. Belangrijk bij deze groep is dat ze ook mogen spelen tijdens de zwemlessen, heel belangrijk. Kleine kinderen kunnen de zogeheten teddybeer diploma’s halen in de categorieën brons, zilver en goud.

Kleuters (4, 5 jaar)
Kleuters kunnen bij Zwemschool Enith Brigitha de eerste twee diploma’s van het Zwem ABC halen, dus A en B. De lessen en de diploma-eisen zijn aangepast aan de meest recente kennis over het zwemmen, zoals het feit dat veel natuurlijker is om vroeg met de borst- en rugcrawl te beginnen.

De eisen voor Zwemdiploma A zijn:
Gekleed: met voetsprong te water, 15 seconden watertrappelen, 12,5 meter schoolslag, onder een lijn door duiken, halve draai om lengte-as en 12,5 meter enkelvoudige rugslag, uit het water klimmen.
Badkleding: met sprong te water, onder water oriënteren, 3 meter onder water zwemmen, door gat in zeil, 50 meter schoolslag, 50 meter enkelvoudige rugslag, (uit)drijven op borst, (uit)drijven op rug, 8 meter beginners-borstcrawl, 8 meter beginners-rugcrawl, 60 seconden watertrappelen waarbij 2 x hele draai om lengte-as.

De eisen voor Zwemdiploma B zijn:
Gekleed: met voetsprong te water, halve draai om lengte-as, 30 seconden watertrappelen, 25 meter schoolslag, onder vlot door zwemmen, hele draai om lengte-as, 25 meter enkelvoudige rugslag, uit het water klimmen.
Badkleding: met een kopsprong te water, onder water oriënteren, 6 meter onder water zwemmen, door gat in zeil, 75 meter schoolslag waarbij 3 x voetwaarts naar bodem zakken, 75 meter enkelvoudige rugslag, (uit)drijven op borst, (uit)drijven op rug, 10 meter borstcrawl, 10 meter rugcrawl, 30 seconden watertrappelen met armen en benen en 30 seconden met de benen.

Schoolgaande kinderen (vanaf 6 jaar)
Schoolgaande kinderen kunnen bij Zwemschool Enith Brigitha na hun A en B meteen hun C-diploma halen. Het is niet nodig om kinderen op een wachtlijst te plaatsen tot ze acht jaar of ouder zijn. Gevaar dat ze hun vaardigheden deels verliezen is er dus ook niet.

De eisen voor het Zwemdiploma C zijn:
Gekleed: met rol voorover te water, 30 seconden watertrappelen en 30 seconden drijven, 50 meter schoolslag onder vlot door zwemmen en over vlot heen klimmen, 50 meter enkelvoudige rugslag, uit het water klimmen.
Badkleding: met kopsprong te water, onder water oriënteren, 9 meter onder water zwemmen, door gat in zeil, 125 meter schoolslag waarbij 2 x koprol voorover en 2 x hoofdwaarts naar bodem duiken, 100 meter enkelvoudige rugslag, (uit)drijven op borst, (uit)drijven op rug, 15 meter borstcrawl, 5 meter wrikken, 15 meter rugcrawl, hurksprong te water en 30 seconden watertrappelen met armen en benen en verplaatsen, 30 seconden verticaal drijven met gebruik van armen.
Een diploma Reddend Zwemmen of snorkel lessen zijn ook populair bij schoolgaande kinderen.
 
Zwemvaardigheden
Wie het Zwem-ABC heeft behaald, heeft het predikaat Zwemveilig. Maar na het Zwem-ABC kan je je zwemvaardigheid nog verder vergroten met de algemene en specifieke Zwemvaardigheidsdiploma's. Zeker voor jonge kinderen die het Zwem-ABC hebben voltooid, is het raadzaam regelmatig te blijven zwemmen om hun geoefendheid op peil te houden. Met de zwemvaardigheidsdiploma's is dit heel goed mogelijk. 
 
Zwemmend redden
 
Snorkelen

Volwassenen
Zwemles voor volwassenen begint vaak met het wegnemen van angst. De meeste mensen op Curaçao leren zwemmen terwijl ze eigenlijk nog bang zijn voor het water. Op die manier blijven ze angstig en krijgen ze geen zelfvertrouwen in het water. Het beste is om eerste de angst weg te nemen zodat het zwemmen daarna ook veel makkelijker gaat.
Zwemschool Enith Brigitha • T 00 31 6 1959 2108 • zwemschool@enithbrigitha.com
Developed with QwikZite (version 1.12)